Fant sin plass i anleggsbransjen

Har aldri hatt det bedre

Michael Kirknes (23) lider av bipolar lidelse, og han har slitt med å finne en stabil jobb som han kan fungere og trives i. Like før jul i fjor fikk han, via NAV, sjansen hos Vacumkjempen AS i Tromsø. – Jeg har aldri hatt det bedre, stråler han.

Artikkelen er basert på deler av et intervju på anleggsmaskinen.no. Klikk her for å lese saken.

Allerede som liten gutt i Øverbygd i Målselv kommune, ble Michael Kirknes interessert i lastebiler, ettersom faren var lastebilsjåfør. Etter at foreldrene skilte lag da Michael var syv år gammel, flyttet han sammen med moren til Tromsø. Interessen for lastebil og maskiner forvant imidlertid aldri.
– Lastebil og skruing var en stor del av oppveksten min, for jeg var jo mye med faren min på jobb som liten. Planen var derfor å bli lastebilmekaniker da jeg begynte på videregående skole. Men det viste seg at ryggen min låste seg når jeg sto bøyd over lengre tid, så jeg fant ut at jeg måtte finne et mer variert arbeid, forteller Michael til Anleggsmaskinen.
– Siden har jeg forsøkt å finne ut hva som kunne passe for meg. Jeg har blant annet jobba i butikk og på fiskebåt, men jeg trivdes ikke så godt. En kort periode prøvde jeg meg også som telefonselger, men det var heller ikke noe for meg. Jeg gikk en stund helt uten jobb, og det var en tung tid, sier han.

Anleggsløftet.no - 56 Anleggsloftet 4 1

Michael er åpen om at han han har bipolar lidelse, en føler han blir tatt godt vare på hos Vacumkjempen. (Foto: Runar Daler).

Dype daler og høye topper

Litt ut i samtalen kommer det fram at litt av grunnen til at Michael ikke har funnet seg til rette noe sted, er at han lider av bipolar lidelse.
– Jeg var vel rundt 13-14 år da jeg begynte å skjønne at det var noe, men jeg visste jo ikke helt hva. For noen år siden gikk jeg til legen og fortalte at noe ikke var som det skulle, og etter en utredning ble det konstatert at jeg har bipolar lidelse, forteller han åpenhjertig.
– Denne sykdommen er sånn at dagsformen varierer veldig. Det kan være veldig tungt og vanskelig en periode, og så, ganske plutselig, føles det nesten som at jeg har vunnet i lotto! Nå får jeg medisiner som tar kanten av toppene, så formen blir litt mer jevn, sier han.

Fordel å være åpen

Drømmen om en jobb innen anlegg eller transport slapp ikke helt taket i Michael. Da han fikk et tips om Vacumkjempen i Tromsø, tok han, via sin kontaktperson i NAV, kontakt med daglig leder Stian Kristiansen for å høre om det var mulig å få jobb der.
– Vi holdt på å søke etter folk da han tok kontakt, så det passa egentlig ganske bra, sier Stian Kristiansen. 

– Det er ikke nødvendigvis kompetansen man har der og da som er det viktigste, men heller hva slags person man er; om man passer til denne typen arbeid og om man passer inn i miljøet. Jeg synes det er positivt med folk som er litt allsidige og som har gjort en del ulike ting, sier bedriftslederen. Han forteller at Michael var åpen om sykdommen sin helt fra begynnelsen av.
– Han fortalte om sin bipolare lidelse i løpet av intervjurundene vi hadde. Michael er en ærlig gutt, som er åpen om hvordan ting er. Det er en stor fordel, for det gjør det mye enklere for oss å følge ham opp på en ordentlig måte, og legge til rette når det trengs. 

Anleggsløftet.no - 56 Anleggsloftet 5 1

Vi er veldig glade for at Michael begynte hos oss. Han gjør en kjempegod jobb og bidrar positivt på alle mulige måter, sier daglig leder Stian Kristiansen i Vacumkjempen. (Foto: Vacumkjempen Nord-Norge).

Som en familie

Selv er Michael Kirknes strålende fornøyd med tilværelsen hos Vacumkjempen.

– Her er det utrolig godt arbeidsmiljø, og vi har en fantastisk daglig leder i Stian, som tar vare på de ansatte. Jeg har det kjempebra her, og føler virkelig jeg har funnet plassen min, sier han. 

– Tidligere, da jeg var langt nede, kunne jeg slite veldig bare med å stå opp om morgenen og komme meg på jobb. Men alt blir mye lettere når man finner noe man virkelig har lyst til å jobbe med; noe som man brenner for. Selv om jeg er «nede» av og til, er det mye lettere å komme seg opp om morgenen når man trives på jobb og blir tatt godt imot. Stian har vært veldig forståelsesfull rundt dette, og ber meg bare om å si ifra hvis det er noe. Jeg føler virkelig at de «har ryggen min» her. Nesten som en familie, smiler han.

Bygg din egen framtid sammen med oss!

Vi oppfordrer alle som har lyst til å bli en del av Anleggsløftet om å registrere seg. Dersom du er usikker på om dette er noe for deg, eller du har andre spørsmål, kan du kontakte oss ved å fylle inn et eget skjema. Bruk tekstfeltet til å beskrive spørsmålet ved å klikke på knappen under.

Registrer deg!

Bli med på å bygge landet og din egen fremtid!

Registrer deg!

Bli med på å bygge landet og din egen fremtid!