Fra dropout til mønsteransatt

Du får deg aldri jobb – sa læreren

Han trivdes aldri på skolen, Joakim Helbostad (27). Rent sosialt fungerte det greit nok, men det faglige var han ukomfortabel med omtrent fra dag én på barneskolen. Lesing, skriving, matematikk og engelsk var noe han fryktet stadig mer etter hvert som årene gikk.

Artikkelen er basert på deler av et intervju på anleggsmaskinen.no. Klikk her for å lese hele saken.

– Jeg hata skolen. All teorien. Papirarbeidet. Spesielt de tre siste årene på grunnskolen – altså ungdomsskolen – var det ille. Jeg kom meg gjennom med stort sett toere og noen treere, men jeg hadde mye fravær, forteller Joakim åpenhjertig.

Anleggsløftet.no - Joakim H 2
Joakim står sammen med daglig leder og faglig leder Odd Einar Kne (t.v.) og opplæringskonsulent Jan Vidar Rønning i OKAB. (Foto: Runar F. Daler)

– En av lærerne mine på ungdomsskolen sa at «du kommer aldri til å få deg jobb, fordi du sluntrer unna lekser og prøver, får dårlige karakterer og skulker», forteller han og ser ned i bordet foran seg.

Teori og praksis – to verdener

– Teori og praksis er to vidt forskjellige ting for meg. Når det gjelder praktiske oppgaver er jeg ganske trygg på at det går bra. Det er alt det teoretiske som er skremmende. Det minner for mye om grunnskolen, med lekser og uforståelig papirarbeid, sier Joakim, som altså fikk påvist lese- og skrivevansker først helt mot slutten av andre året på videregående.

Fungerer kjempebra

I dag, fire år etter han tok fagbrevet, er Joakim en av Odd Einar Knes mest betrodde ansatte, og han stortrives på jobb.

– Alt er bra nå. Jeg håper å bli værende i denne bransjen og i dette firmaet så lenge som mulig. Jeg trives kjempegodt! sier han med et stort smil.

Daglig leder Odd Einar Kne, som også er faglig leder i bedriften, har naturligvis ikke angret et sekund på at de tok inn Joakim, som nå jobber mest som anleggsrørlegger og grunnarbeider.

Bygg din egen framtid sammen med oss!

Vi oppfordrer alle som har lyst til å bli en del av Anleggsløftet om å registrere seg. Dersom du er usikker på om dette er noe for deg, eller du har andre spørsmål, kan du kontakte oss ved å fylle inn et eget skjema. Bruk tekstfeltet til å beskrive spørsmålet ved å klikke på knappen under.

Registrer deg!

Bli med på å bygge landet og din egen fremtid!

Registrer deg!

Bli med på å bygge landet og din egen fremtid!