MEF H4 Overskrift
Suksesshistorier om karriere i bransjen.
Det er veldig motiverende og artig for alle oss som er involvert i prosessen med å utvikle lærlinger. Det å få være med på reisen, fra lærling til fagarbeider, er veldig givende. Ikke minst å se gleden når de består fagprøven. Jeg prøver å være med og se på fagprøven når de tar den, hvis det lar seg gjøre. Utviklingen varierer jo veldig; noen er veldig dyktige fra første stund, mens andre trenger litt mer tid for å bli varme i trøya. De som har vokst opp på gård og er vant til maskiner, må kanskje til og med jekkes litt ned av og til, fortsetter han.
– Det klare målet når vi tar inn lærlinger, er å gjøre dem trygge, få dem inn i våre systemer og selvfølgelig ansette dem når de har fått fagbrevet. Vi ønsker rett og slett å ha med flest mulig videre.
Samfunnsansvar
Hvert år tas et 30-talls nye lærlinger inn. På inntakssamlingen må de gå opp til toppen av Vikersundbakken, hvor Albert Hæhre står og ønsker hver og én velkommen til bedriften. Hæhre Entreprenør, som i år er nominert til prisen Årets lærebedrift for annen gang, tar inn lærlinger fra hele landet. I fjor kom de fra 17 forskjellige skoler, i tillegg til det såkalte Vikersundprosjektet, som vi kommer tilbake til.
I dag har bedriften 63 lærlinger, hvorav 12 befinner seg på Hålogalandsveiprosjektet, som Hæhre utfører deler av i underentreprise for Skanska. Og det er der, en drøy time vest for Evenes, Anleggsmaskinen møter lærlingeansvarlig i Hæhre Entreprenør, Marius Holta. Selv bor han på Eidsvoll, og har ikke egen kontorplass. Han gjør nemlig ikke annet enn å følge opp lærlinger landet rundt.